Πέμπτη, 04 Δεκέμβριος 2014
Marsala - Pantone Color of the Year 2015
18-1438 Marsala.jpg

Marsala - Pantone Color of the Year 2015

Η Pantone ανακοινώνει για 15η συνεχή χρονιά το χρώμα που θα καθορίσει τις τάσεις στον σχεδιασμό ρούχων, αξεσουάρ, επίπλων, διακοσμητικών κλπ. Έτσι, για το 2015 επέλεξε το Marsala (18-1438), από την ομώνυμη σιτσιλιάνικη ποικιλία κρασιού με το γήινο κόκκινο-καφέ χρώμα. Σύμφωνα με την Leatrice Eiseman (διευθύντρια της Pantone), το χρώμα επιλέχθηκε γιατί φέρνει στο μυαλό την ικανοποίηση που νιώθεις μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Είναι ταυτόχρονο φυσικό και κομψό, με καθολική απήχηση, επομένως, μπορεί να μεταφραστεί σε κάθε είδους σχεδιαστική γραμμή. Η απόχρωση απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες, καθώς ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες.

Το χρώμα της χρονιάς 2015 χαρακτηρίζεται ως πλούσιο, ζεστό και οικείο, όπως ακριβώς το πλούσιο, ιταλικό, κόκκινο κρασί που του έδωσε το όνομά του. Ακόμη, σύμφωνα με την Pantone, "το Marsala ζεσταίνει το μυαλό, το σώμα και την ψυχή μας", αλλά δεν επιλέχθηκε για να "καταπιεί όλα τα άλλα χρώματα, στο πέρασμά του". Αντιθέτως, επιλέχθηκε γιατί μία πινελιά Marsala αρκεί για να αναδείξει κάθε σύνολο, και επειδή η επιλογή του είναι ασφαλής και αποπνέει αέρα αυτοπεποίθησης. Θυμίζουμε ότι για το 2014, η Pantone είχε επιλέξει ως χρώμα της χρονιάς το Radiant Orchid (το μωβ της ορχιδέας), ενώ για το 2013 Emerald (το σμαραγδένιο πράσινο).

Το Marsala είναι από τις πιο ταιριαστές επιλογές τόσο για φθινοπωρινούς και χειμερινούς γάμους όσο και για καλοκαιρινούς μιας και η έντονη απόχρωση του είναι ιδανική για την αντίθεση με το κυρίαρχο λευκό ενός γάμου. Συνδυάστε το χρώμα της χρονιάς με αποχρώσεις του κοραλλί ή πορτοκαλί για ένα καλοκαιρινό γάμο και με αποχρώσεις του μπλε και της λεβάντας για έναν vintage γάμο. Για περισσότερες ιδέες ακολουθήστε μας στο Pinterest http://goo.gl/uJdNDg